Υλικά:
- 250γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 1/5 πορτοκάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 20γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ αλάτι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γιαούρτι , τα αβγά , το
ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη , το
baking powder και τέλος το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ανοίξτε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και
ξεχωρίστε τα ένα ένα. Κόψτε σε 5 κομμάτια το κάθε φύλλο και ρίξτε μέσα στο
μπολ με τον χυλό. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ανακατέψτε
μέχρι να αποκτήσουν όλα τα φύλλα υγρασία από τον χυλό.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί για τον
φούρνο και φροντίστε να υπάρχει περιθώριο στο ύψος του διότι η πίτα θα
φουσκώσει.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35
λεπτά. Καρφώστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει στεγνό
τότε θα είναι έτοιμη.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της
και στη συνέχεια πάρτε ένα πιρούνι και γεμίστε τρύπες την επιφάνεια της
πίτας για να διεισδύσει σιρόπι.
- Βάλτε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και
βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρετε από την εστία και αμέσως ρίξτε μέσα τη
κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% Κακάο διαλυμένη σε μικρά κομματάκια.
- Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα
ομοιογενές σιρόπι και όπως είναι καυτό αδειάστε μέσα στην χλιαρή
πορτοκαλόπιτα.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απολαύστε με
παγωτό βανίλια.