Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Δημήτρης Μακρυνιώτης,ο ταλαντούχος Pastry Chef του Gazi-College


Εδώ και 5 χρόνια που ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική παρακολουθώ τις δουλείες κάποιων Ελλήνων pastry chef τους οποίους θαυμάζω.Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μακρυνιώτης ο οποίος πριν γίνει  ζαχαροπλάστης ήταν πτυχιούχος μασέρ και είχε δικό του ινστιτούτο αλλά και ιδιοκτήτης Cafe-Bar στη Γλυφάδα.
Όλα αυτά όμως δεν τον γέμιζαν και ψαχνόταν ώσπου τελικά τόλμησε να κάνει αυτό που είναι γεννημένος να κάνει όπως λέει ο ίδιος,να γίνει ζαχαροπλάστης.Έτσι πριν 5 χρόνια γράφτηκε στη σχολή Chef d' Oeuvre την οποία τελείωσε,ενώ παρακολουθεί σεμινάρια σε όλο τον κόσμο στις καλύτερες σχολές Ecole Varlhona,Stefan Glacier Ecole,Bellouet conseil,Hanoi Cooking School αλλά και prive σεμινάρια με τους καλύτερους pastry chefs του κόσμου όπως ο Cristofe Rhedon,ο Gianluca Fusto και ο Gille Mabilleau.Έχει δουλέψει σε πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα από Ξενοδοχεία 5 αστέρων μέχρι Cafe-Bakery.Πιστεύει ότι κάθε επιχείρηση έχει τη χάρη της.Ο ίδιος δοκιμάζει πάντα τα γλυκά που φτιάχνει αλλά δεν τρώει.Το αγαπημένο του υλικό είναι η φυσική βανίλια και το αγαπημένο γλυκό του ένα καλά καραμελωμένο mille feuille.Χόμπι του είναι η γυμναστική καθώς γυμνάζεται από μικρός,οι μηχανές και τα αυτοκίνητα.Έχει αλλάξει 22 αυτοκίνητα μέχρι στιγμής.Ζαχαροπλάστης που θαυμάζει είναι ο Gianluca Fusto ο οποίος είναι και πολύ καλός του φίλος.Τονίζει ότι η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον αφού υπάρχουν πολλοί νέοι που αγαπάνε τη ζαχαροπλαστική.Αυτόν τον καιρό ο Δημήτρης είναι pastry chef σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας,το Gazi-College,στο Inbi@Costa Navarino.στο D'Angelo στη Μύκονο και είναι ιδιοκτήτης του Vitamin Bar της Μυκόνου.Πέρυσι ήταν ζαχαροπλάστης στην πρωινή εκπομπή του Mega "Καλημερούδια" και φέτος πιθανόν να τον ξαναδούμε στην τηλεόραση σε κάποια άλλη συχνότητα.