Υλικά:
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος
(170γρ.)
- 400γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
- 250γρ. μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση:
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και δώστε
μια βράση.
- Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα τις δυο
σοκολάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια.
- Ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
και αφήστε το κατσαρολάκι στην άκρη για περίπου μια ώρα μέχρι να πέσει η
θερμοκρασία.
- Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ την σαντιγί μαζί με την
σοκολάτα και απαλά με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα
ομοιογενές μείγμα.
- Βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι και θρυμματίστε μέχρι να
γίνουν σκόνη.
- Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε μια επιφάνεια ίσια
που να χωράει στο ψυγείο σας. Ακουμπήστε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου
από 20 - 25 εκατοστά .
- Αδειάστε μέσα το μπισκότο και με την βοήθεια ενός
ποτηριού η κούπας με ίσιο πάτο, πατήστε από επάνω το μπισκότο για να
σφίξει.
- Αδειάστε μέσα την μους σοκολάτας και βάλτε την τούρτα
στο ψυγείο.
- Αφήστε μέχρι να σφίξει για περισσότερο από 2 ώρες μέχρι
να σερβίρετε .