Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά κονιάκ
- 1 ½ κουταλιά ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ σόδα
- ξύσμα από δυο πορτοκάλια
- 2/3 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουβερτούρες NESTLE DESSERT (400γρ)
- ¼ φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάλτε ζάχαρη, λάδι, ξίδι, κονιάκ, αλάτι,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουτάλι
για να λιώσει η ζάχαρη.
- Μέσα στο χυμό διαλύστε τη σόδα και προσθέστε τα στο
μίγμα. Ρίξτε τη μία λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.) και
προσθέστε το νερό.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα
στο μίγμα ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
- Αδειάστε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη μικρή φόρμα και
ψήστε στον αέρα στους 150°C – 160°C για 30 λεπτά.
- Κόψτε οριζοντίως το κέικ και απλώστε την υπόλοιπη
λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
Πηγή:glikessintages.gr