Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Προφιτερόλ


Υλικά:

1 λίτρο γάλα
100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
400 γρ. ζάχαρη
6-7 σουδάκια
300 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Μόλις γίνει χλιαρό βάζουμε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε καλά για να μη μας κολλήσει το μείγμα.Μόλις αρχίζει να κοχλάζει είναι έτοιμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο,αν είναι σκληρό το χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το φτερό για να μαλακώσει.Γεμίζουμε τα σουδάκια με σαντιγί και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός μπολ.Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα του προφιτερόλ από πάνω.Τέλος, γαρνίρουμε με σαντιγί.