Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Cheesecake Σουφλέ με 3 υλικά


Υλικά:

5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
φρέσκα φρούτα για διακόσμηση(προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση:


1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. Μέσα στο τσέρκι τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ψηλό τοίχωμα διότι το γλυκό μας θα φουσκώσει και θα πάρει ύψος.

2.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

3.Βάζουμε την κρέμα τυριού σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε για 1 λεπτό με μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει,Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά.

4.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

5.Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα της κρέμας τυριού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Στη συνέχεια ρίχνουμε και την άλλη μισή μαρέγκα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.

6.Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο τσέρκι και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45'.Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκεί μέσα για 30'-40'. Μόλις κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε το τσέρκι και τη λαδόκολλα από τα πλάγια και από κάτω.Τοποθετούμε το σουφλέ σε μια πιατέλα και στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο.Πριν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και φρέσκα φρούτα.

Πηγή:www.sweetandsavorybyshinee.com