Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κρέπες σοκολάτας

Υλικά:


  • 1 κουτί των 410 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Γάλακτος (170 γρ.)
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι. Σε ένα μπολ λιώστε το βούτυρο στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
  2. Με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή ή ενός τρίφτη τρίψτε την κουβερτούρα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και μία πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο και ανακατέψτε με το σύρμα.
  4. Ρίξτε το γάλα εβαπορέ σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίξτε 2 κ.σ. από το μίγμα στο τηγάνι και ψήστε για 2 λεπτά την κρέπα σας από κάθε πλευρά.
Πηγή:www.glikessintages.gr