Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Mπισκότα Σοκολάτας

  Υλικά 
instagram.com/aristidis_pimenidis
 Για τα μπισκότo:
  •  80 γρ. βούτυρο  
  • 80 γρ. ζάχαρη 
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 αυγό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ  
Για  την επικάλυψη:
  •   125 γρ. Κουβερτούρα
  •   125 γρ. Λευκή σοκολάτα
 Εκτέλεση:



1. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπατε δυνατά με το µίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αυγό χτυπώντας πια σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
2.Παίρνετε περίπου 10γρ από τη ζύμη και φτιάχνετε ένα κυκλάκι(όπως είναι στην εικόνα).Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη.Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 170 βαθμούς κελσίου για 15'. Τα µπισκότα σας είναι έτοιµα. 
 3. Σε ένα µπεν μαρί ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη για να λιώσει,το ίδιο κάνετε και με την λευκή σοκολάτα.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα βουτάτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο γλασο σοκολάτας και μερικά άλλα στο λευκό γλάσο και τα βάζετε σε ένα ταψάκι µε λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε. Τον χειµώνα διατηρούνται και εκτός ψυγείου.



Αριστείδης Ποιμενίδης.