Σελίδες

Αναγνώστες

Ετικέτες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πραλίνα Σοκολάτας



Υλικά:


  • 400 γρ. φουντούκια
  • 360 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 130 γρ σπορέλαιο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • βάφλες έτοιμες για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • παγωτό προεραιτικά για σερβίρισμα


Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
  • Μαζί θα ρίξουμε και τη μισή κούπα σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρείτε.
  • Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως.
  • Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 4'-5' ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι )
  • Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη.
  • Επειδή το μείγμα είναι ζεστό λόγω της θερμοκρασίας που ανέπτυξε όσο χτυπιόταν η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως.
  • Χτυπάμε για 10" , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα ρίχνουμε και την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή).
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα . Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
  • Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε με την πραλίνα πάνω από τις βάφλες με δύο μπάλες παγωτό.