Υλικά:
- 400 γρ. φουντούκια
- 360 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- 130 γρ σπορέλαιο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- βάφλες έτοιμες για το σερβίρισμα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- παγωτό προεραιτικά για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε τα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
- Μαζί θα ρίξουμε και τη μισή κούπα σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρείτε.
- Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως.
- Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
- Αυτό θα πάρει περίπου 4'-5' ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι )
- Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη.
- Επειδή το μείγμα είναι ζεστό λόγω της θερμοκρασίας που ανέπτυξε όσο χτυπιόταν η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως.
- Χτυπάμε για 10" , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα ρίχνουμε και την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή).
- Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα . Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
- Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε με την πραλίνα πάνω από τις βάφλες με δύο μπάλες παγωτό.
Πηγή:akispetretzikis.com